Ranomi Kromowidjojo gaat door met zwemmen tot en met de Olympische Spelen in Tokio

10 augustus 2017 om 15:24 • Aangepast 20 november 2020 om 23:00
nl
Ranomi Kromowidjojo stopt voorlopig niet met zwemmen. De Eindhovense topzwemster maakte haar toekomstplannen donderdag bekend tijdens een persconferentie van de FINA Swimming World Cup. Kromowidjojo gaat sowieso door tot en met de Olympische Spelen in Tokio in 2020.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Het is heel spannend. Ik kreeg afgelopen week al ontzettend vaak de vraag of ik ga stoppen. Ik heb graag de regie van mijn leven in eigen handen. Ik ga door met zwemmen tot en met Tokio. Champagne!", zei Kromodidjojo.

Tijdens de persconferentie werd ook vooruitgeblikt op de 'Swimming Cup', die vrijdag en zaterdag in Eindhoven wordt gehouden. 'Kromo' doet mee aan de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag.

Wachten op privacy instellingen...

Wereldrecord
'Kromo’ pakte eerder deze week nog een wereldrecord. Als eerste vrouw ooit zwom ze de 50 meter onder de 23 seconden. De zwemster hintte eerder dat het einde van haar carrière misschien in zicht is, maar dat is voorlopig dus niet het geval.

Gouden medaillewinnaars
Aan de Swimming World Cup doen acht individuele gouden medaillewinnaars van het afgelopen WK in Boedapest mee. De Nederlandse zwemtop is ook op volle sterkte in Eindhoven aanwezig. Ferry Weertman, de vriend van Kromowidjojo, komt in actie op de 400 en 1500 meter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.