Video

Aanhanger die ruiter Okke (15) en zijn paard verwondde, was half uur eerder gestolen

10 augustus 2017 om 19:48
nl
De losgeschoten aanhanger die betrokken was bij de aanrijding met de 15-jarige ruiter Okke Peemen en zijn paard I'M, was een half uur voor het ongeluk gestolen. Dat meldt de politie. Na het ongeluk op de Rijsbergsebaan in Breda reed de automobilist door. Okke viel achterover en zijn paard kwam op hem terecht. De ruiter uit Meerle, net over de grens in België, moest in het ziekenhuis worden behandeld.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De politie dacht donderdagmiddag snel te kunnen achterhalen wie de doorrijder was. Aan de hand van de witte kentekenplaat op de losgeraakte aanhanger, kon de politie namelijk makkelijk nagaan wie de eigenaar van de aanhanger was.  

Toeval
Alleen bleek dat diezelfde eigenaar er op dat moment achterkwam dat zijn aanhanger was gestolen. "Toen hij donderdagmiddag naar de politie wilde om aangifte te doen, stonden daar ineens agenten bij hem op de stoep", vertelt politiewoordvoerder Dik Advocaat. "Die man stond dus wel even gek te kijken. Zeker toen hij hoorde wat er met zijn aanhanger gebeurd was."

Als snel bleek de eigenaar zelf dus ook slachtoffer. "De eigenaar zelf is voor ons geen verdachte", vertelt de politiewoordvoerder.

Donkere auto
Wie reed er dan met die gestolen aanhanger rond? Dat onderzoekt de politie nog. "De dader reed in een donkere auto, mogelijk een Opel", zegt hij. "Verder zijn we nog bezig met het horen van getuigen."

Toin, de vader van Okke, hoopt dat de doorrijder zich heel snel meldt bij de politie. "Dit is natuurlijk het lafste van het lafste. Ik kook van binnen. Je laat toch niet iemand hulpeloos in een aanhanger liggen? Het is te grof voor woorden."

Gewond
Okke hield meerdere snijwonden en flinke spierpijn over aan het ongeluk. Maar niet alleen Okke raakte gewond ook I'M moest gezien worden door een arts. Een dag na het ongeluk kan de dierenarts zeggen dat I'M een ernstige en pijnlijke wond heeft bij zijn hoef. Volgens de dierenarts valt het te vergelijken met een getrokken nagel bij een mens. Er wordt ook nog onderzocht of I'M breuken heeft aan zijn benen. "Ik hoop dat het goed komt met hem", zegt de dierenarts.

Okke was net begonnen met trainen met I'M. Okke is namelijk een aanstormend talent in eventing. In juli nam hij deel aan het Europees Kampioenschappen eventing voor pony's in Kaposvár Hongarije. Hij viel individueel niet in de prijzen, maar behaalde met het complete Nederlandse team een vierde plek. Na het EK stapte hij over van pony Hip Hop naar paard I'M. Hoe het nu gaat aflopen met I'M is afwachten. "We zitten allebei in de lappenmand", aldus Okke.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.