Feest voor 'gouden' Daniëlle in Valkenswaard en voor Jackie in Poppel

11 augustus 2017 om 12:52
nl
Behalve Kika van Es, die donderdagavond groots werd gehuldigd door de gemeente Boxmeer, wordt ook Europees voetbalkampioene Daniëlle van de Donk nog exclusief in de bloemetjes gezet. Burgemeester Anton Ederveen gaat haar volgende week vrijdag in het openbaar feliciteren. Deze vrijdagavond wacht Jackie Groenen in het Belgische Poppel al een warm onthaal.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Van de Donk, die tijdens het zondag afgesloten EK één van de uitblinksters was, wordt net als Kika opgehaald in een auto. Daarna vindt er een feestelijke bijeenkomst plaats op de Markt in Valkenswaard.

Ook feest bij SV Valkenswaard
Vervolgens is er een handtekeningensessie en een huldiging bij haar club, SV Valkenswaard. De gemeente had de middenvelder graag eerder willen huldigen, maar dit was door haar vakantie niet mogelijk.

PSV'ers Angela Christ en Vanity Lewerissa, twee andere speelsters van de niet te kloppen selectie, worden niet apart gefêteerd door de gemeente Eindhoven. “De huldiging was in Utrecht en het is toch vooral een teamprestatie”, zo zegt een woordvoerder. Wel zullen ze uitgenodigd worden om in het Stadhuis gefeliciteerd te worden door wethouder Jakob Wedemeijer. En uiteraard om met hen te praten over vrouwenvoetbal in Eindhoven.

Feest in België voor Jackie Groenen
Jackie Groenen is weliswaar geboren in Tilburg, maar zij en haar familie wonen al jaren in Poppel. Ravels, de gemeente in België waar Poppel onder valt, gaat haar volgend voorjaar tijdens een zogeheten sportlaureatenviering feliciteren.

Zo lang wil café Mieke Pap in Poppel niet wachten. “Het is Jackie’s stamkroeg, al heeft ze niet veel tijd om vaak te komen. Vanavond is het vanaf negen uur feest, zelf is ze er om tien uur. We zijn nu druk bezig om ons café met spandoeken en oranje vlaggen en ballonnen te versieren”, zo vertelt uitbaatster Annemie van Gestel.

Ook feest op universiteit?
De gemeente Tilburg gaat hier niet huldigen, omdat ze er al lang weg is. Wel is namens Burgemeester en Wethouders een felicitatiebrief gestuurd naar de Oranjeleeuwinnen. Of de Tilburgse universiteit, waar Jackie studeert, haar in de bloemetjes gaat zetten is nog niet bekend.
[storify:https://storify.com/omroepbrabant/weuro2017]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.