'Fipronil-verdachte' Mill overweegt juridische stappen: 'Ik doe geen zaken met Chickfriend'

11 augustus 2017 om 09:24
nl
Het Openbaar Ministerie heeft een derde Nederlandse verdachte in beeld in de zogeheten fipronil-zaak. Het zou gaan om Nick H. uit Mill.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Dat melden De Telegraaf en het AD vrijdag op basis van goed ingevoerde bronnen rond het strafrechtelijk onderzoek. De woning van H. was een van de plekken waar de politie donderdag is binnengevallen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de levering van fipronil aan Chickfriend, het bedrijf dat de spil is in het eierschandaal.

Naar de rechter
H. wil inhoudelijk niet reageren op de publicatie in De Telegraaf. Hij wil eerst advies inwinnen omdat hij overweegt om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de krant en de NVWA. “Ik doe geen zaken met Chickfriend en lever niet aan de pluimveesector. Ook wordt er onterecht gebruikgemaakt van mijn bedrijfsnaam. Ik was niet blij met de inval, maar als het nodig is voor het onderzoek dan is het zo”, zegt hij in een korte reactie.

ZIE OOK: Miljoenen Fipronil-eieren belanden bij verwerker in Son, mest verbrand in Moerdijk

Onschuldig
H. heeft een groothandel in chemische producten voor de agrarische markt. Bij doorzoekingen bij Chickfriend in Barneveld zouden containers zijn gevonden met zijn bedrijfsnaam erop. H. zegt dat zijn vroegere compagnon zijn bedrijfsnaam nog zou gebruiken. 

De eigenaren van het bedrijf Chickfriend in Barneveld, dat de stof fipronil zou hebben gebruikt bij de bestrijding van bloedluis bij kippen, zijn aangehouden. Ook de eigenaar van het Belgische Poultry-Vision, de vroegere compagnon van H., is opgepakt. Dit bedrijf leverde waarschijnlijk de fipronil aan Chickfriend.

ZIE OOK: NVWA: alle besmette eieren zijn uit de schappen, 138 bedrijven blijven dicht

Invallen
Behalve in Mill deed de politie gisteren op verschillende adressen in Nederland en België invallen. Ook in een woning in Halsteren viel de politie binnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.