De nieuwe doelman van Willem II heeft een bloedhekel aan verliezen: ‘Dan word ik helemaal gek’

11 augustus 2017 om 15:36
nl
Lang niet alle spelers van Willem II weten of ze op een basisplaats kunnen rekenen. Timon Wellenreuther heeft die twijfel niet meer. De jonge Duitse doelman is naar Tilburg gehaald om Kostas Lamprou te vervangen tussen de palen. “Ik heb met de trainer gesproken en hij heeft me duidelijk gemaakt dat ik de nummer één ben.”
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Dat stemt de 21-jarige Wellenreuther tevreden. Hij verliet de Duitse topclub Schalke 04 deze zomer voor een avontuur bij Willem II. In Gelsenkirchen speelde hij wel wat wedstrijden, maar een doorbraak bleef uit. “Ik heb een teleurstellend jaar bij Schalke achter de rug. Ik ben 21 jaar en wil, nee, moet nu aan spelen toekomen. Ik ben blij dat dat hier kan.”
[tweet:https://twitter.com/joostvanerp/status/895955649040973824]

Ambitieus blijft de goalie onverminderd. Willem II ziet hij niet als zijn eindstation. De doelman heeft met zijn vriendin een woning in Tilburg gevonden.

Hij heeft het enorm naar zijn zin, maar Wellenreuther weet exact hoe de voetballerij werkt. “Na dit seizoen zien we wel weer verder”, zijn de veelzeggende woorden van de Duitse goalie. Hij wil zich laten zien in Tilburg en als hij daarin slaagt, hoopt hij een grotere club te vinden.

Cristiano Ronaldo
Wellenreuther rook namelijk al aan het allerhoogste podium. In het voorjaar van 2015 mocht hij opdraven in de Champions League. Hij speelde voor Schalke tweemaal tegen Real Madrid in de achtste finale. De Koninklijke bekerde door, maar Wellenreuther kende een persoonlijk succesje door een vrije trap van Cristiano Ronaldo op fraaie wijze te keren.
[youtube:https://youtu.be/Joky8-lcyds]

Van een doorbraak kwam het dus niet voor de doelman. Hij had geen zin om weg te kwijnen op de bank en besloot daarom, deze zomer, voor twee jaar te tekenen in Tilburg. “De mensen zijn hier erg vriendelijk”, zegt hij. “Dat verbaasde me, eerlijk gezegd. In Duitsland zijn we niet zo positief over Nederlanders. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het hier fijn vind.”
[tweet:https://twitter.com/joostvanerp/status/895598496459497472]

Hoe Willem het komende seizoen gaat doen? Wellenreuther heeft nog geen idee. “Ik denk dat Feyenoord en Ajax om de titel gaan strijden. Hoe wij het gaan doen, is pas over een paar weken te zeggen. Laten we proberen het seizoen zo goed mogelijk te beginnen.”

Pesthekel aan verliezen
De Tilburgse fans zien Wellenreuther zondag voor het eerst in actie in de eredivisie, als Willem II thuis tegen Excelsior speelt. “Ik ben een jonge, talentvolle doelman”, zegt hij over zichzelf. “Ik heb veel kracht in mijn benen. Soms ben ik wel een beetje gek. Ik heb een bloedhekel aan verliezen. Als ik verlies, word ik soms helemaal gek. Maar dat is gewoon zoals ik ben.”
[tweet:https://twitter.com/joostvanerp/status/895954000918523904]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.