Helft opleidingen commando's ligt nog stil in verband met veiligheid

11 augustus 2017 om 16:22
nl
Ruim de helft van de opleidingen bij het Korps Commandotroepen (KCT) ligt nog stil. De opleidingen werden gestopt vanwege de veiligheid. Het KCT is ondanks de problemen gewoon inzetbaar.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Vorig jaar kwam een commando om het leven tijdens een schietoefening in Ossendrecht. Naar aanleiding daarvan wordt de veiligheid alle opleidingen gecontroleerd.

Schieten met scherp nog taboe
Van de zestig opleidingen is de helft na controle weer gestart. Minister Hennis van defensie verwacht dat de andere opleidingen in september en oktober weer verder kunnen. Speciale schietoeneningen met echte kogels gaan vooralsnog niet door.

De dertig opleidingen die nog stil liggen vinden in heel Nederland maar ook in het buitenland plaats. Het gaat om vervolgopleidingen voor de commando's. Een woordvoerder laat weten dat het KCT gewoon inzetbaar is. "Operators verliezen niet direct hun ervaring en vaardigheden als sommige (schiet)trainingen tijdelijk worden stopgezet."

Het KCT heeft haar thuisbasis in Roosendaal. Vorige maand stuurden de commando's nog een brandbrief over de slechte staat van hun materieel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.