Verliefd worden tijdens en een jaar later trouwen op het Prinsengrachtconcert

11 augustus 2017 om 17:06 • Aangepast 20 november 2020 om 22:59
nl
Het kan nog: verliefd worden op elkaar zónder tussenkomst van telefoon, iPad of computer. Het overkwam Frank van Vliet uit Tilburg en Songül Sentürk uit Amsterdam vorig jaar tijdens het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Het was een beetje kijken, nog eens kijken en kijken of er terug gekeken werd. De twee stralen van verliefdheid in een online filmpje van AVROTROS over het Prinsengrachtconcert.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Na een tijdje kruisten de blikken elkaar toch en vrijwel direct sprong de vonk over. “Ze sprak me aan en toen dacht ik: oh gelukkig ze heeft me toch gezien”, vertelt Frank met een grote verliefde glimlach op het gezicht.

Het voelt goed
Op de achtergrond is een concert aan de gang. “Als hij me maar geen vragen gaat stellen, dacht ik nog. Want ik had hier geen kennis over”, zegt Songül. Het was geen probleem, want Frank kon het goed vertellen. “Maar, dat heb ik allemaal niet gehoord. Ik had zoiets van: wat voelt het goed dat hij achter me staat.

Volgens het verliefde stel lag het ook aan de muziek van Händel. Een operazangeres zong het stuk waar ook een roos in voorkwam. “De naam van Sonqül betekent ook roos”, legt Frank uit. “Het kwam op dat moment helemaal samen voor ons.”

Trouwen tijdens het concert
Het weekend daarop als Songül in Tilburg bij Frank is, vraagt hij haar al ten huwelijk. “Ze zei meteen ‘ja’ en we gaat dit jaar trouwen. Tijdens het Prinsengrachtconcert!”

Een traditioneel bruidsfeest hoeft niet van het koppel. “Ik wil niet in een zaal trouwen met honderden mensen. Het Prinsengrachtconcert, dat publiek, dat zijn onze gasten”, zegt Songül.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.