Problemen spoorverbinding Moerdijkbrug opgelost: treinverkeer hervat - Omroep Brabant

Problemen spoorverbinding Moerdijkbrug opgelost: treinverkeer hervat

12 augustus 2017 om 21:58 • Aangepast 20 november 2020 om 22:58
nl
Er kunnen weer treinen rijden over de Moerdijkbrug. De problemen op het spoor tussen Breda/Roosendaal en Dordrecht zijn zaterdagavond opgelost. De hele dag reden er veel minder treinen en werden er bussen ingezet. De Moerdijkbrug zou eigenlijk zaterdagochtend vanaf vijf uur weer open gaan voor treinverkeer, nadat er drie weken werkzaamheden waren geweest.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Bij de aansluiting van de bekabeling was een storing ontstaan. Hierdoor was er gedurende de dag over één spoorlijn maar 'mondjesmaat' treinverkeer mogelijk, volgens een woordvoerder van ProRail.

Er reden stopbussen tussen Lage Zwaluwe, Zevenbergen, Oudenbosch en Roosendaal. De problemen ontstonden 's ochtends vroeg al en duurde tot ongeveer half acht 's avonds.

'Niets met werkzaamheden te maken'
De storing in de elektronica had volgens ProRail niets te maken met de werkzaamheden aan de spoorbrug van de afgelopen drie weken. De spoorconstructie van de ruim zestig jaar oude brug moest worden vernieuwd, waarbij oude spoorstaven werden vervangen.

Tussen Zevenbergen en Oudenbosch reden zaterdagochtend ook minder treinen door een kapotte spoorbrug. De vertraging begon al vroeg op de ochtend. Tegen het middaguur reden de treinen weer volgens normale dienstregeling.

Ook tussen Roosendaal en Antwerpen reden weinig treinen. Hier liep de vertraging op tot een half uur. 

Werkzaamheden
Het was niet alleen in westen van de provincie een puinhoop op het spoor. Reizigers tussen Tilburg en Den Bosch moeten ook 15 minuten langer reizen dan normaal. ProRail werkt daar aan het spoor.

Tussen Eindhoven, Den Bosch en Tilburg rijden geen treinen omdat ze ook hier aan het werk zijn. De NS heeft bussen ingezet. De extra reistijd kan oplopen tot één uur. Vanaf maandag zijn op dit traject de werkzaamheden klaar.

Advies: check voor je vertrekt of je vertraging kunt verwachten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.