Kerkdief die geluidsapparatuur stal meldt zichzelf bij de politie: 'We zijn heel erg blij'

12 augustus 2017 om 22:47 • Aangepast 20 november 2020 om 22:57
nl
De dief die geluidsapparatuur uit de St. Willibrorduskerk in Riethoven heeft gestolen, heeft zich zaterdag zelf bij de politie gemeld. Dit laat een woordvoerder aan Omroep Brabant weten.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De kabels en microfoon werden woensdag uit de kerk meegenomen. Ze waren vast klaargezet door de familie Faasen voor een uitvaartdienst die dag erna. Dochter Elze plaatste na de diefstal een video en foto’s van de kerkdief op Facebook.

“Ik had niet verwacht dat hij zo snel opgepakt zou worden. We zijn heel erg blij”, laat ze weten. “Ik denk dat hij toch wel iets heeft gehoord of gelezen op internet, schrok en zich toen maar ging melden. Of deze man echt spijt heeft weet ik niet, want heb wel verhalen gehoord dat hij dit vaker doet.”

Spullen nog niet terecht
De dader kwam uiteindelijk dus zelf naar het politiebureau, maar de spullen zijn nog niet terecht. De politie maakt proces-verbaal op en hoopt dat de spullen worden teruggevonden en kunnen worden bezorgd bij de familie.

“We hebben de spullen inderdaad nog niet”, laat Faasen weten. “Maar we zijn al blij dat hij gepakt is. Ik wil daarom ook graag iedereen bedanken die met ons mee heeft gedacht. Ik heb uiteindelijk nog een heleboel tips via Facebook gekregen. Erg fijn.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.