Willem II voorzichtig met enige fitte spits: ‘Wonder dat Fran Sol negentig minuten speelde’ - Omroep Brabant

Willem II voorzichtig met enige fitte spits: ‘Wonder dat Fran Sol negentig minuten speelde’

14 augustus 2017 om 11:44 • Aangepast 20 november 2020 om 22:55
nl
Fran Sol scoorde zondag de enige Willem II-treffer in het verloren duel met Excelsior. De Spanjaard is op dit moment ook de enige redelijk fitte spits in de selectie van trainer Erwin van de Looi. In Tilburg doen ze er alles aan om dat zo te houden, want op doelpunten van aanvaller Bartholomew Ogbeche wordt voorlopig niet gerekend.
Profielfoto van Peer van den Heuvel
Geschreven door

"Ogbeche gaat vanaf maandag weer voorzichtig meetrainen", zegt Van de Looi. "Maar dat is af en toe en nog lang niet iedere dag. Soms traint hij hier, maar hij gaat ook nog in Zeist trainen in het kader van zijn revalidatie."

De Nigeriaanse spits is al lange tijd uitgeschakeld, op 15 januari scheurde hij in de thuiswedstrijd tegen NEC de voorste kruisband van zijn linkerknie. Sindsdien speelde hij geen wedstrijd meer, daar hoeft hij voorlopig ook niet op te rekenen. "Alle minuten die hij voor de winterstop maakt zijn meegenomen. De komende maanden is eigenlijk alles extra als hij speelt."

‘Niet ernstig’
Fran Sol stond na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior met ijs op zijn knie in de catacomben. "Ik ben woensdag pas begonnen met trainen. We moeten voorzichtig zijn, maar het is niet ernstig."

Van de Looi was blij verrast dat Sol negentig minuten kon spelen. "Dat is eigenlijk een wonder. Hij heeft in de voorbereiding heel erg weinig gespeeld." De oefenmeester hoopt tijdens de huidige transferperiode dan ook op de komst van een spits. “De bezetting is nu gewoon erg dun, een extra aanvaller zou meer dan welkom zijn.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.