Paul van The Kik hoopt dat crowdfunding vaderwens laat uitkomen

14 augustus 2017 om 20:20
nl
Je kunt tegenwoordig overal geld voor vragen met crowdfunding. Tilburger Paul Zoontjens, toetsenist bij de bekende band The Kik, doet het wel voor iets heel bijzonders. Hij wil met z'n vriendin een kindje en hoopt een groot geldbedrag op te halen voor een draagmoederschap. “Door allerlei regels moeten we uitwijken naar Cyprus.”
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het verliefde stel wil dolgraag vader en moeder worden, maar dat lukt niet meer op de normale manier. Daarom zijn ze aangewezen op een draagmoeder. Na lang zoeken hebben ze een Vlaamse dame gevonden die hen wil helpen. En daar wordt het ingewikkeld.

“Omdat zij een Belgische is, mag het niet in Nederland en omdat wij Nederlanders zijn mag het niet in België, vertelt Zoontjens, die als bandlid van The Kik Simon Keats heet. Daarom willen we nu naar Cyprus, waar het wel mogelijk is. Alleen hangt daar een flink prijskaartje aan.” 35.000 euro hopen ze op te halen voor het einde van het jaar.

Reacties
“Als we een draagmoeder in Nederland hadden gevonden dan was het geen crowdfunding geworden. En heel eerlijk: we moesten best wel een drempel over om het zo openbaar te maken. Gelukkig krijgen we over het algemeen vooral leuke reacties.”

Negatieve reacties zitten er helaas ook tussen. “Ik zit in de muziekwereld en daar is ook niet iedereen positief. Maar, als muzikant en singer-songwriter ben ik gelukkig wel wat gewend aan kritiek."

Iedereen die doneert krijgt er ook iets voor terug. “Ik heb het liedje ‘waiting’ geschreven. Iedereen die geld overmaakt, krijgt het nummer cadeau. Het staat verder nergens online en is speciaal gemaakt voor dit doel: ons kindje.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.