Johan Vlemmix vindt verplichte Wilhelmus-les voor scholieren 'een fantastisch idee'

16 augustus 2017 om 13:48
nl
Scholen moeten leerlingen les gaan geven in de tekst, betekenis en melodie van het Wilhelmus. Dit blijkt uit een concepttekst voor het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie die het AD woensdag heeft ingezien. Oranjefan Johan Vlemmix vindt het een fantastisch idee.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

"Tegenwoordig zie je bij voetballers bij Oranje niet eens meer hun lippen bewegen bij het zingen van ons volkslied", vertelt Vlemmix. "Dat is toch niet meer normaal. Een beetje trots en chauvinisme moet kunnen, vind ik."

Tour door het land
Vlemmix tourde nog begin vorig decennium door het land om het volkslied te promoten onder de mensen. "Ik had zelfs 25.000 diploma's afgedrukt om uit te delen aan kinderen die het goed deden. Ik heb er hier nog een paar liggen."
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=PHpPNxa_5yM]
Zelf heeft Vlemmix nog voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander het nummer herschreven. "Maar kinderen moeten gewoon de oude leren hoor", vertelt hij. En wat mag de regering nog meer toevoeging aan het ciriculum? "Verder moeten die kinderen gewoon leuke Hollandse spelletjes leren spelen. Net als bij het TV-programma Ik Hou Van Holland. Da's toch keileuk!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.