Video

Tientallen dode vissen in Steenbergen door fataal karpervirus

16 augustus 2017 om 19:29
nl
In de wateren rond Steenbergen zijn tientallen dode vissen gevonden. Het zijn karpers die volgens waterschap Brabantse Delta hoogstwaarschijnlijk zijn overleden aan het karpervirus. Een flink aantal dode vissen is inmiddels geruimd.
Geschreven door

De dode karpers werden onder meer gevonden in de Steenbergsche Vliet bij De Heen. “We hebben de afgelopen dagen tussen de 40 en 50 karpers geruimd”, zegt Imre van der Meulen, woordvoerder van de Brabantse Delta.

Het gaat dus alleen om karpers, andere vissen en dieren in het water hebben geen last van het virus. Het waterschap heeft woensdag ook nog het zuurstofgehalte gemeten en daaruit blijkt dat er niets mis is met het water.

Drugsdumping?
Peter de Koning uit Steenbergen meldde de dode vissen bij de gemeente. Hij dacht zelf dat de vissen stierven door het dumpen van xtc-afval. De politie laat weten dat er de afgelopen maand geen meldingen zijn binnengekomen van drugsdumpingen in de omgeving.

“Vorig jaar hadden we ook veel dode karpers in Breda. Later bleek dat die ziek waren. Dat gebeurt. En deze situatie lijkt daarop”, vertelt Van der Meulen. Zo lang er dode vissen gevonden worden zal de Brabantse Delta deze ruimen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.