Deur weggeblazen door arrestatieteam bij inval in Eindhoven [VIDEO]

17 augustus 2017 om 11:02 • Aangepast 20 november 2020 om 22:52
nl
Een politie-inval op de Frederiklaan in Eindhoven trok woensdag urenlang veel bekijks onder buurtbewoners. De politie gebruikte rond half zeven explosieven om de voordeur van een woning in de straat te forceren, met veel toeschouwers tot gevolg. De politie arresteerde een verwarde man.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De politie kreeg woensdagmiddag een melding van een man die vernieling pleegde bij de buren. De verdachte zou met een bijl en een mes hebben gedreigd. Hij vluchtte de woning op de Frederiklaan in. Er werden een onderhandelaar en een arrestatieteam ingeschakeld.

Agressief
De politie laat weten dat degene die zich in de woning ophield een verwarde, agressieve man was. Hij zou zichzelf iets aan willen doen. Volgens ooggetuigen kwam het arrestatieteam iets voor zeven uur eerst met een geblinddoekte vrouw naar buiten. Wat haar rol is, is niet duidelijk. De politie bevestigt dat er een vrouw aanwezig was. Zij bleef ongedeerd.

Wachten op privacy instellingen...

Tijdens de inval werden er explosieven gebruikt. Ook heeft het arrestatieteam geschoten. Tijdens de aanhouding raakte de man gewond. Hoe precies, is onduidelijk. Hij is naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.