Grote verslagenheid bij voetbalclub in Heesch na overlijden van clubman Paul Verstegen

17 augustus 2017 om 18:01 • Aangepast 20 november 2020 om 22:51
nl
Er heerst grote verslagenheid bij voetbalvereniging HVCH in Heesch. De vlag op het sportpark hangt halfstok en leden zoeken elkaar volgens voorzitter Chris Ploegmakers op om elkaar te steunen. Woensdagavond overleed clubman pur sang Paul Verstegen (44).
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Verstegen was dinsdag bezig bij de club met het plaatsen van een noodkantine toen in de woorden van Ploegmakers ‘alles mis ging wat mis kon gaan’. Verstegen kwam ten val en overleed een dag later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

"Paul, was altijd met zijn handen bezig. Zeker ook voor de club", vertelt de voorzitter. "Als zzp’er in de bouw was de nieuwbouw van ons clubgebouw zijn project geworden."

Opgevangen door Slachtofferhulp
Enkele vrijwilligers van de vereniging zagen het ongeluk gebeuren. Zij zijn volgens de voorzitter, die zelf dinsdag ook op de club was, opgevangen door Slachtofferhulp. Dat geldt ook voor enkele medewerkers van een kranenbedrijf dat dinsdag hielp bij de werkzaamheden.

Vooralsnog zijn alle bouw- en sportieve activiteiten opgeschort. Zo speelt het eerste van HVCH zaterdag niet. Andere teams zouden dit weekend nog niet in actie komen. Maar ook alle trainingen gaan deze week niet door.

Wachten op privacy instellingen...

Condoleanceregister
Donderdagmiddag hebben het bestuur en jeugdbestuur van de club overlegd over wat zij nog meer kunnen doen om Verstegen te gedenken. Door de verbouwingswerkzaamheden is er nu tijdelijk geen clubhuis. Het condoleanceregister voor Paul is om die reden geopend in het kassagebouwtje.

Daar konden leden en andere betrokkenen donderdagavond hun medeleven betuigen. Dit kan ook nog vrijdag- en zaterdagavond tussen zeven en acht uur.

'Hartverwarmende reacties'
De voorzitter benadrukt dat er ook nu al veel ‘hartverwarmende reacties’ binnenkomen. Niet alleen van leden, maar ook van andere clubs. Het overlijden van Verstegen heeft extra impact op de club omdat twee van zijn drie kinderen lid zijn van de voetbalvereniging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.