Video

Vader die ex van dochter naakt op straat zette voor naaktfoto’s maken mag geen eigen rechter spelen

17 augustus 2017 om 15:44 • Aangepast 20 november 2020 om 22:50
nl
De vader die vorig jaar oktober de ex-vriend van zijn dochter gijzelde, mishandelde en naakt op straat zette heeft donderdag in de rechtbank van Den Bosch 160 uur werkstraf gekregen. De man, Stan F. uit Helmond, takelde de jongen (17) toe, omdat hij naaktfoto's van zijn 15-jarige dochter had verspreid. De rechtbank begrijpt dat de man zijn dochter wilde beschermen, maar vindt wat hij heeft gedaan onacceptabel.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

De rechter veroordeelde hem ook tot twee dagen celstraf, maar die heeft hij in voorarrest al uitgezeten. Bij de uitspraak verklaarde de rechter dat het voor eigen rechter spelen onacceptabel is. Ook het feit dat het incident een grote impact op de 17-jarige jongen had, rekende de rechter de vader zeer aan.

LEES OOK: Man gegijzeld en mishandeld in gebouw Helmond

'Tevreden met begrip'
Ton van den Biezenbos, de advocaat van de man uit Helmond: “Ik ben tevreden met het feit dat de rechtbank begrip heeft getoond voor de bijzondere situatie van een vader, die opkomt voor zijn dochter. In ieder geval in ruimere mate dan de officier van justitie twee weken geleden had geëist. Mijn cliënt heeft toen tijdens de zitting al verklaard dat hij fout heeft gehandeld. Omdat de straf meevalt, verwacht ik geen hoger beroep.”

De vader wilde de code van de telefoon van de jongen weten, om de fimpjes en foto's te wissen. Hij wilde voorkomen dat de naaktbeelden verder zouden worden verspreid. Toen de jongen de code niet gaf, kreeg hij klappen.

Naakt over straat
Daarna werd zijn mobieltje afgepakt, moest hij zijn kleren uittrekken en werd hij naakt op straat gezet. De jongen moest uiteindelijk aan zijn verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis. Volgens de rechtbank hadden de gebeurtenissen grote impact op de jongen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.