Drie inbrekers gepakt in maïsveld langs A58, file tot gevolg

17 augustus 2017 om 16:28 • Aangepast 20 november 2020 om 22:50
nl
De politie heeft donderdagmiddag drie inbrekers uit een maïsveld gejaagd. De inbrekers werden betrapt bij een woninginbraak in Dinteloord en vluchtten daarna weg. Agenten zetten de achtervolging in. Op de parallelweg van de A58 bij Heerle stopte de auto met inbrekers.
Profielfoto van Marjanka OerlemansProfielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Marjanka Oerlemans & Petra van Middendorp

Toevallig reed daar een agent die de vier mannen de snelweg over zag steken. De eerste inbreker, een 21-jarige man uit Dordrecht, kon gelijk door de agent bij de vangrails worden aangehouden. De andere drie, een 20-jarige man uit Dordrecht, een 24 jarige-man uit Roosendaal en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, konden ontkomen en dachten veilig te zijn in het maïsveld. Het veld was binnen korte tijd omsingeld met een flink aantal agenten en zeven politiehonden.

Meer honden dan normaal
Normaal is er maar één politiehond in een bepaald gebied. Nu waren dat er zeven. De politie was toevallig met haar honden in de buurt van Dinteloord aan het oefenen. Toen zij de melding hoorde, is de oefening afgebroken en zijn ze de collega’s gaan helpen.

Langs de A58 werd een rijstrook afgesloten zodat de politie het maïsveld kon omsingelen. Enkele agenten stonden op een vrachtwagen zodat ze goed zicht hadden. Een inbreker werd door een politiehond gebeten in zijn arm of hand. De andere twee gaven zich vrijwillig over. 

Of er iets buit is gemaakt bij de inbraak is nog onduidelijk. De politie onderzoekt dit. De vier verdachten zitten vast.

Wachten op privacy instellingen...Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.