39 balkons worden gestut in Steenbergen: 'Voorzorgsmaatregelen nodig'

17 augustus 2017 om 20:36
nl
Wooncorporatie Stadlander gaat in Steenbergen 39 balkons van woningen stutten. Bij een onderzoek van de wooncorporatie bleek dat de balkons niet meer voldoen aan de eisen. Er is geen direct gevaar, maar er zijn wel voorzorgsmaatregelen nodig.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Het gaat in totaal om 28 woningen die verhuurd worden en elf particuliere woningen met zogeheten uitkragende balkons. Tien woningen aan de Sint Ontcommerstraat, twaalf woningen aan de Ravelijnstraat en zeventien woningen aan de Stadshillen worden maandag gestut.

Na het instorten van negen balkons in Leeuwarden (2011) droeg het Ministerie van Binnenlandse Zaken eigenaren van appartementencomplexen op hun balkons te laten inspecteren. Dit zou vóór 1 juli 2017 achter de rug moeten zijn. Het gaat landelijk om duizend galerijflats die in de periode 1950 - 1970 zijn gebouwd.

Lees ook: Balkons kunnen steeds onveilig zijn, ondanks inspecties en maatregelenBeneluxflat
Toch kan er altijd nog iets mis gaan. In Roosendaal brak zondag 13 augustus een zijkant van een balkon van de Beneluxflat af. De zijkant kwam neer op het dak van het winkelcentrum dat onder de flat zit. Niemand raakte gewond.

Lees ook: Zijkant balkon breekt af in Roosendaal, gemeente neemt strenge maatregelen

Geen direct gevaar
Ook in Bergen op Zoom is gebleken dat er balkons niet meer aan de eisen voldoen. Het gaat om het gebouwencomplex De Gentiaan aan het Piusplein. De eerste verdieping wordt maandag gestut. Op de derde verdieping zullen ook een paar onderdelen ondersteund gaan worden.

Stadlander benadrukt dat de balkons niet direct gevaarlijk zijn. Er is geen materiaal of beton aangetast. De betrokken bewoners zijn geïnformeerd over de situatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.