Video

NAC Breda blaast optreden Snollebollekes af onder druk van fans, artiest baalt als een stekker

18 augustus 2017 om 16:19 • Aangepast 20 november 2020 om 22:49
nl
Het NAC-publiek had zondag massaal van links naar rechts moeten gaan. Maar dit feest gaat niet door nu het optreden van feestact Snollebollekes op verzoek van een deel van de NAC-aanhang is afgelast. Rob Kemps, zanger van Snollebollekes, baalt en is verbaasd.

“Ik heb het idee dat degene die bij NAC het hardst roept, gelijkt krijgt. Ik weet niet of dat eerlijk is”, laat Kemps weten in een reactie. “Mijn telefoon is bijna ontploft met berichten van mensen die er echt zin in hadden.”

Feestbeelden
Supporters van de Bredase club zongen het liedje ‘Links Rechts’ massaal tijdens de succesvol verlopen play-offs vorig seizoen. Bij het promotiefeest gingen duizenden fans los op de Grote Markt. De beelden haalden de internationale pers.
[tweet:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/898495040565252096] 

Het geplande optreden op zondag was desondanks voor een deel van de supporters een doorn in het oog. Niet alleen in Breda, maar ook de fans van het Nederlands vrouwenelftal gingen namelijk massaal van links naar rechts.

“Ik ben erg blij dat het NAC-publiek het liedje heeft opgepikt. Daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor. Maar ik treed ongeveer driehonderd keer per jaar op. Dan kan ik niet dat nummer 296 keer niet zingen. Dat gebeurde dus ook bij de Oranjeleeuwinnen toen ze Europees kampioen werden. Maar Oranje is toch van iedereen?”

Tina Turner
Volgens Kemps zou de zaak veranderen als hij het nummer bij een andere voetbalclub zou zingen. “Maar als ze het liedje zelf draaien, kan ik daar weinig aan doen. En Tina Turner zingt ook echt buiten Eindhoven hoor. Als zij bij de Superbowl optreedt, is de lol er toch ook niet af?”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.