Bijzondere bakfiets teruggevonden in sloot: 'Blijf van mijn spullen af, werken voor je geld'

21 augustus 2017 om 16:51
Omroep Brabant
De bakfiets is weer terug bij de eigenaar (Foto: Hugo Pennings)
Omroep Brabant
De wielen liggen los van de bakfiets. (Foto: Jos van Grinsven)
Omroep Brabant
De bakfiets in de sloot. (Foto: Jos van Grinsven)
Omroep Brabant
De bakfiets voordat hij werd gestolen (Foto: Hugo Pennings)
1/4 De bakfiets is weer terug bij de eigenaar (Foto: Hugo Pennings)
De bijzondere bakfiets van de familie Pennings is terecht. Anderhalve week geleden werd de wijntonfiets gestolen vanaf camping Hartje Groen in Schaijk, tot groot verdriet van eigenaar Hugo Pennings. Nu is de bakfiets opgedoken in Uden.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

"Het is gewoon kut, daar komt het wel op neer", zegt Hugo tegen Omroep Brabant. "Je denkt nu gewoon: ‘Godver, blijf van mijn spullen af en ga werken voor je geld’. Ik stond net tot mijn knieën in de drek om een deel van mijn fiets uit de sloot te vissen."

Van de unieke bakfiets lijkt niks meer over. Hij is gedemonteerd en het hele framewerk is weg. “Dan blijkt maar weer eens dat niet iedereen het hart op de goede plek heeft. Mensen hebben er schijt aan dat hij emotionele waarde heeft." 

LEES OOK: Bijzondere bakfiets gestolen van camping in Schaijk: 'Tranen met tuiten'

Wandelaar vindt fiets
Hugo vond zijn geliefde wijnvatfiets terug met de hulp van een paar oplettende wandelaars. Jos van Grinsven en zijn vrouw liepen er voorbij en namen direct contact op met Hugo. "Dat ze mij direct hebben gebeld, vond ik wel heel stoer. Ik ben natuurlijk blij dat ik iets heb. Misschien kan ik er nog een bloembak van maken."

Op die fiets
Het wijnvat en de wielen heeft Hugo dus weer terug. Maar het onderstel is in geen velden of wegen te bekennen. Toch zou hij het wel fijn vinden als het weer een fiets kan worden.

"Het houtwerk kan wel tegen het water. Iemand die me kan helpen met het frame mag zich altijd melden", zegt Hugo. "Mijn kindjes snappen er niks van. De camping is heel behulpzaam geweest, zowel met de camerabeelden als met de aanhanger die ik mocht lenen. Ze willen het nu vergoeden voor mij. Daarover zijn we nu in gesprek."

Wachten op privacy instellingen...