Video

Weggesleepte stacaravans camping Fort Oranje verzameld bij sloopbedrijf in Breda

22 augustus 2017 om 10:44 • Aangepast 20 november 2020 om 22:43
nl
Bij sloopbedrijf Stolwerk in Breda zijn de weggesleepte stacaravans van camping Fort Oranje verzameld. Sommige van de in totaal 170 stacaravans verkeren in zeer slechte staat. Een aantal is verzegeld.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De gemeente heeft al twee van de tien velden op Fort Oranje geruimd. Volgens Louise Schneider van de gemeente Zundert wordt het grootste gedeelte van de caravans gesloopt. Het andere deel wordt eerst onderzocht op de aanwezigheid van asbest en daarna getaxeerd. "Mogelijk zullen andere caravans die nog nieuw zijn verkocht gaan worden, maar dat weten we nog niet zeker", aldus Schneider.

Smerig en uitgeleefd
De meeste caravans zijn erg smerig en compleet uitgeleefd. Volgens Schneider is dit ook een van de redenen waarom de gemeente heeft ingegrepen. “De leefbaarheid en de veiligheid waren écht ver onder de maat.”

De oude eigenaar van de camping, Cees Engel, vindt het onterecht dat de gemeente de caravans meeneemt en heeft een procedure aangespannen. De rechter zal oordelen of de gemeente rechtmatig heeft gehandeld. “Alles is zorgvuldig door juristen uitgezocht. We nemen niet zomaar iemands eigendom af. Er is een zeer zorgvuldig proces aan vooraf gegaan”, aldus Louise Schneider.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.