Burgemeester van Nuenen gaat, antikraak, eindelijk in Nuenen wonen

22 augustus 2017 om 16:23
nl
Maarten Houben, de burgemeester van Nuenen, heeft na vijf jaar eindelijk zijn huis in Eindhoven kunnen verkopen. Nu kan hij gaan wonen in de plaats waar hij ook werkt, en wel op een heel bijzondere manier. Houben gaat namelijk antikraak wonen. Op 15 september kan hij in zijn nieuwe optrekje in Nuenen-West terecht.
Profielfoto van Gabriëlle van Vlodrop
Geschreven door
Gabriëlle van Vlodrop

Dat optrekje is in een gedateerde boerderij, welke gesplitst is in twee woningen. Of de directe buren van Houben straks ook antikraak wonen, is niet bekend.

Praktische keuze
De opvallende keuze van de burgemeester voor antikraak, heeft vooral te maken met de snelheid waarmee hij in het huis terecht kon. "Er zit geen speciale gedachte achter. Het huis wordt beheerd in afwachting van de bouw van nieuwe huizen op deze plek. Het is voor mij voornamelijk een praktische keuze geweest om zo snel als mogelijk naar Nuenen te kunnen verhuizen", vertelt hij vanaf zijn vakantie-adres in Italië.

Als je antikraak woont, woon je vaak voor een lagere prijs in een pand dat anders leeg had gestaan. “Het huis is voor mij groot genoeg en de vergoeding die ik betaal is dezelfde die iedereen zou betalen”, zegt de burgemeester.

Eindelijk gelukt
Houben kijkt erg uit naar zijn verhuizing. "Al bij mijn aantreden heb ik gezegd me maximaal in te spannen om zo snel mogelijk naar Nuenen te komen", zegt Houben. "Fantastisch dat het nu eindelijk gelukt is om mijn huis in Eindhoven te verkopen. Ik kijk uit naar de kennismaking met mijn nieuwe buren."

ZIE OOK: Zes Brabantse burgemeesters wonen buiten hun gemeente, maar niet elke raad vindt dat een probleem

Hoe lang Houben antikraak blijft wonen, is nog niet bekend. “Voorlopig ga ik daar met plezier wonen en de toekomst zal uitwijzen waar ik definitief heen ga.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.