Op naar de 29 graden vandaag, geniet ervan

23 augustus 2017 om 08:24 • Aangepast 20 november 2020 om 22:43
nl
Voor het eerst sinds 19 juli beleven we vandaag een officiële zomerse dag. In De Bilt moet het daarvoor 25 graden of meer worden. In onze provincie gaan we hier met 28 à 29 graden zelfs ruim overheen. Sowieso hebben we een flink aantal zonnige dagen voor de boeg. Voor diegenen die nog vakantie hebben een heerlijk vooruitzicht.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Woensdag wordt het met 28 à 29 graden dus echt warm. Maar ook de rest van de week blijft het met weliswaar wat lagere temperaturen heerlijk zonnig, vertelt weervrouw Margot Ribberink van MeteoGroup.

'Comfortabele' temperaturen
‘Comfortabele’ temperaturen van 22 graden op donderdag en 24 à 25 graden op vrijdag, verwacht Ribberink. "Temperaturen die veel mensen eigenlijk veel liever hebben dan echte hitte", weet ze. Als het maar droog blijft. En dat verwacht ze zeker.  

Ook dinsdag kon je, wanneer je vrij was, al genieten van een heerlijke dag. In het westen van de provincie werd het al tegen de 25 graden. "Daar profiteerden we al van de warme lucht die vanuit België werd aangevoerd. In de rest van de provincie moesten we daar net wat langer op wachten." Maar woensdag komt dat dus helemaal goed. Het wordt een heerlijke dag om bijvoorbeeld het water op te zoeken.

Wachten op privacy instellingen...


Frisser, maar zonnig én droog
In de nacht naar donderdag wordt de warme lucht volgens de weerdeskundige verdreven. Maar waar dat vaak gepaard gaat met regen en onweer, is dat nu volgens Ribberink niet het geval. Wel wordt het donderdag met 22 graden wat frisser, maar het blijft zonnig én droog.

Of we ook in het weekend kunnen blijven genieten van een lekker zonnetje, durft de weervrouw nog niet te beloven. "De betrouwbaarheid van de verwachting neemt richting het weekend af", zegt ze. De kans op heel aardig weer met zon en een graad of 24 à 25 is wat haar betreft echter ook voor zaterdag en zondag ‘zeker aanwezig’.

Mogelijk een onweersbui
Wel moeten we in het weekend eventueel rekening houden met hier en daar een onweersbui vanuit België. Maar dat mag de pret van een heerlijke voor velen, laatste vakantieweek, wat Ribberink betreft niet drukken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.