Misschien wel de laatste zomerse dag van de zomervakantie

23 augustus 2017 om 11:16
nl
We hebben er lang op moeten wachten, maar gelukkig valt ‘ie wel nog net in de vakantie. Een lekkere zomerse dag. Dus iedereen die (nog) vrij is: trek er vooral op uit.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het kwik stijgt naar verwachting tot zo’n 28 à 29 graden in de provincie. Daarmee wordt het de eerste officiële zomerse dag sinds 19 juli. De komende dagen zijn er ook nog lekkere temperaturen, maar alleen vrijdag wordt mogelijk nog de grens van 25 graden gepasseerd, wat nodig is om van een zomerse dag te kunnen spreken.

Waterspelletjes
Voor kinderen is er op zo’n dag niks leuker dan spetteren met water. De organisaties van kindervakantieweken houden daar ongetwijfeld rekening mee. De kinderen in Vlijmen kunnen in ieder geval hun hart ophalen. Daar gaan ze bruggen en vlotten bouwen in en over een sloot.

Het lijkt een open deur, maar toch stippen we het nog even aan. Drink voldoende. Nu zullen ze daar woensdag niet veel moeite mee hebben op de biercantus in Tilburg. Maar studenten, alsjeblieft, drink vooral ook veel water tussendoor. Want alcohol en zon zijn niet de beste combinatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.