Marloes Keetels schiet Nederland in jubileuminterland naar EK-finale

24 augustus 2017 om 21:42 • Aangepast 20 november 2020 om 22:39
nl
Marloes Keetels heeft de hockeydames van Nederland naar de finale van het EK geschoten. De aanvoerster van Oranje scoorde in haar honderdste interland de enige treffer tegen Engeland.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Lang ging het gelijk op in de halve finale tussen Nederland en Engeland, een zwaar en fysiek gevecht. In het vierde kwart maakte Keetels de eerste – en later bleek enige – treffer. Na het doelpunt van de speelster uit Schijndel leek alles makkelijker te gaan bij Oranje. Er viel een last van de schouders bij de speelsters. Extra treffers leverde het goede gevoel niet op, maar die ene treffer van Keetels was genoeg voor een plaats in de finale.

Wachten op privacy instellingen...


Zaterdag speelt Oranje in de finale tegen België. In de groepsfase stond die wedstrijd ook al op het programma, Nederland won toen met 1-0.

Speciaal duel
Voor Keetels was het sowieso een bijzonder duel. Ze bereikte als 53ste speelster van het Nederlands team de grens van honderd interlands. In de huidige selectie van bondscoach Alyson Annan is ze na Kelly Jonker (130 interlands), Caia van Maasakker (132), Margot van Geffen (139), Lidewij Welten (158) en Carlien Dirkse van den Heuvel (173) de zesde met honderd gespeelde interlands.

In de halve finale van het EK maakte Keetels haar tiende doelpunt. Alle interlands waarin de 24-jarige hockeyster trefzeker was werden gewonnen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!