NAC geeft voorsprong van twee doelpunten uit handen, gelijkspel tegen Sparta

25 augustus 2017 om 21:50 • Aangepast 20 november 2020 om 22:38
NAC leek vrijdagavond de eerste overwinning sinds de terugkeer in de eredivisie te boeken. Een 2-0 voorsprong was echter niet genoeg om drie punten te pakken, Sparta kwam terug tot 2-2.

Aanvoerder Pablo Mari schoot NAC op voorsprong. De Spanjaard kopte eerst een grote kans nog op Sparta-goalie Roy Kortsmit, de rebound schoot hij hard in het doel van de Rotterdammers.

Kort na rust kwam NAC via Rai Vloet op 2-0. Bij een corner ging alle aandacht naar de lange verdedigers Menno Koch en Pablo Mari. Het bleken bliksemafleiders, want Vloet kwam instormen en kopte raak.

Het ging lang goed
NAC leek op weg naar de zege, het speelde een uur lang goed. Maar daarna ging het mis. Invaller Ragnar Ache kopte eerst een voorzet van Michel Breuer achter NAC-doelman Andries Noppert. Met een kleine tien minuten op de klok tikte hij ook de 2-2 binnen.

In de slotfase was NAC alsnog dicht bij de winst. Manu Garcia, die het publiek met regelmaat op de banken kreeg met mooie acties, raakte de paal van het Sparta-doel.