Video

PSV’s ‘supertalent’ Nikolai Laursen is terug: ‘Ik ben klaar als Cocu me nodig heeft’

25 augustus 2017 om 22:38 • Aangepast 20 november 2020 om 22:38
nl
Nikolai Laursen, onthou die naam. Na bijna een jaar blessureleed is de 19-jarige Deen terug. En hoe. In z’n eentje schoot hij vrijdagavond Jong PSV naar de 2-1 winst tegen Helmond Sport. Maar hij wil meer.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Ruim twee jaar geleden betaalde PSV 1 miljoen euro voor de toen 17-jarige Laursen. Zijn status als supertalent maakte hij tot nu toe nooit echt waar.

Eind oktober vorig jaar scheurde hij zijn kruisband. “Dat was een nachtmerrie”, blikt Laursen terug. Zijn herstel duurde bijna een jaar. Maandag deed hij twee minuutjes mee tegen De Graafschap, tegen Helmond Sport maakte hij zijn eerste serieuze wedstrijdminuten.

ZIE OOK: Wisselende resultaten voor Brabantse clubs in Jupiler League

De knie doet het weer
“De knie is weer 100 procent. Maar na tien maanden moet je rustig opbouwen. Vandaag was een goed halfuur met twee doelpunten, dus dat was fijn", zei de matchwinnaar.

Jong PSV-trainer Dennis Haar is hartstikke blij dat Laursen terug is. Want totdat de Deen inviel, was PSV aanvallend machteloos. “Toen 'Niko' erin kwam gebeurde er wél wat. Met twee geweldige acties beslist hij de wedstrijd, en hij geeft ook nog een bal af.” 

Wachten op privacy instellingen...


Klaar als Cocu 'm nodig heeft
Natuurlijk wil Laursen als hij echt helemaal fit is zo snel mogelijk in de eredivisie spelen en eindelijk zijn belofte inlossen. “Ik ben er klaar voor als Phillip Cocu me nodig heeft. Maar ik ben geduldig. Ik blijf hard werken en trainen. Ik ben er zeker van dat hij me dan op gaat stellen.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.