Video

Honderden figuranten en dansers oefenen voor Bloemencorso Zundert

28 augustus 2017 om 07:48
nl
Mariska van Nijnatten van buurtschap Schijf pakt de megafoon er nog maar eens bij. ”Alle dansers naar de schuur, we gaan oefenen.” Met nog minder dan een week te gaan is het voor alle buurtschappen van het Zunderts bloemencorso flink aanpoten. Iedereen die mee kon helpen, werd het afgelopen weekend in de corsotent verwacht om de handen uit de mouwen te steken.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Bij buurtschap Schijf werd niet alleen aan de afbouw van de wagen gewerkt. In kleine groepjes moesten honderden figuranten hun choreografie oefenen. Op Handen Gedragen van buurtschap Schijf wordt door kenners steevast getipt als de winnaar van het komende bloemencorso in Zundert. Heel bijzonder zijn de honderden figuranten die een heerser letterlijk door de straten van Zundert zullen dragen.
 
'Het wordt indrukwekkend'
De bedoeling is dat de figuranten rond de wagen een spectaculaire show opvoeren. Het buurtschap heeft regisseur Niels de Val ingehuurd om de figuranten te begeleiden.

“De choreografie is gebaseerd op de Afrikaanse stammendansen. De figuranten hebben Afrikaanse maskers op en Afrikaanse kleding aan. Ik denk dat heel indrukwekkend gaat worden.”

Ritme vinden en vasthouden
De percussiegroep oefent samen met een groep dansers. “Het is af en toe lastig om het ritme te vinden, maar we hebben nu een aantal keren gerepeteerd en dinsdag en vrijdag ook nog. Dus ik hoop dat het dan erin zit”, vertelt figurante Gina.

Buiten klinken de drums van de percussiegroep. In de bouwtent zijn geluiden te horen van lassen, zagen en bouwers die de steigers op en af gaan. 

Menno Naalden vertelt dat het nog steeds een hele klus is om de wagen af te krijgen. “Er moet nog veel aan de constructie gebeuren, maar ik heb er vertrouwen in. Er gebeurt altijd veel in de laatste week.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.