PSV spaart Roda JC met zuinige overwinning, Hirving Lozano de geschiedenisboeken in

27 augustus 2017 om 18:34 • Aangepast 20 november 2020 om 22:36
PSV heeft zondag gelijke tred gehouden met de concurrenten Feyenoord en Ajax. De Eindhovenaren moesten winnen van Roda JC om op gelijke hoogte te blijven en deden dat moeiteloos: 2-0.
Profielfoto van Redactie

Het verschil tussen beide helften was echter groot. In de eerste 45 minuten overrompelden de Eindhovenaren de arme Limburgers, die hun handen mochten dichtknijpen dat het bij twee tegentreffers bleef.

Roda JC speelde uitermate zwak. PSV-spits Jürgen Locadia opende de score. Hirving Lozano verdubbelde de marge na een mooie aanval. De Mexicaan werd daarmee, na Dries Mertens, de tweede PSV’er die driemaal scoorde in zijn eerste drie competitieduels.

Na rust was er van het sprankelende PSV-offensief niks over, al kwam de overwinning geen seconde in gevaar. Pablo Rosario maakte in de slotfase zijn debuut bij de thuisclub, die tijdens de rust afscheid nam van Andrés Guardado, Héctor Moreno en Jetro Willems.

Ook oud-speler Memphis Depay liet zich zondagmiddag zien. Hij opende een eigen wand op de Coen Dillen Promenade.