Cees Engel eist beheer over camping Fort Oranje terug

28 augustus 2017 om 11:53
nl
Voormalig eigenaar Cees Engel van de beruchte camping Fort Oranje in Rijsbergen heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente Zundert. Hij wil het beheer over zijn camping terug. Ook eist hij dat de verwijderde stacaravans worden teruggeplaatst. Dat kondigde zijn juridisch adviseur Jeroen Pols maandag aan. Het kort geding dient donderdag.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De gemeente Zundert nam eind juni het beheer van de camping over, nadat Engel de sluiting had aangekondigd. Zundert wil de camping saneren omdat er veel criminaliteit is, veel van de bewoners in een erbarmelijke situatie leven en de honderden caravans in slechte staat zijn.

Probleemcamping
Op 31 juli is een begin gemaakt met de ontruiming van de probleemcamping. Het eerste veld werd toen leeggemaakt. De gemeente Zundert wil op 6 december het laatste van in totaal elf velden ontruimen.

Fort Oranje kreeg volop aandacht als probleemcamping door een serie op televisiezender SBS. Op het terrein woonden naar schatting 940 mensen. Op dit moment zijn dat er nog ongeveer achthonderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.