Marianne Vos, Lars Boom en Koen de Kort naar WK wielrennen

28 augustus 2017 om 17:08 • Aangepast 20 november 2020 om 22:35
nl
Lars Boom en Koen de Kort zijn de Brabantse troeven bij de mannenwedstrijd van het WK wielrennen. Ze staan op 24 september in het Noorse Bergen aan de start van de wegwedstrijd. Marianne Vos is geselecteerd bij de vrouwen.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Bij de mannen heeft bondscoach Thorwald Veneberg veel aanvallers in z'n selectie opgenomen. Naast Lars Boom uit Vlijmen kunnen ook Tom Dumoulin, Niki Terpstra, Dylan van Baarle, Sebastiaan Langeveld, Wout Poels en Bauke Mollema de aanval kiezen in Noorwegen. Koen de Kort uit Liempde krijgt vermoedelijk een meer dienende rol.

Aanval als handelsmerk
"Het is een sterke groep renners, die de aanval als handelsmerk hebben'', licht Veneberg toe. "Het totale niveau van de Nederlandse mannen groeit ieder jaar verder. Dus ik zie ons steeds een stap dichter bij een titel komen." 

Wachten op privacy instellingen...


Marianne Vos op naar de vierde wereldtitel?
Bij de vrouwen doet uiteraard drievoudig wereldkampioen Marianne Vos uit Babyloniënbroek mee aan de wegwedstrijd. Verder zijn olympisch kampioene Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Amy Pieters, Lucinda Brand en Janneke Ensing geselecteerd.

Aan de tijdrit doen zowel bij de mannen als vrouwen geen Brabanders mee.

Wel is er Brabantse inbreng in de jongere leeftijdscategorieën. Bij de beloften is Bram Welten uit Moergestel een van de kopmannen. Bij de junioren vrouwen doet Noa Jansen uit Oosterhout mee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.