Video

Roadblocks bij bloemencorso Zundert zijn volgens burgemeester 'puur preventief'

29 augustus 2017 om 15:42
nl
Het bloemencorso in Zundert wordt komend weekend extra beveiligd met onder meer roadblocks. De betonblokken worden op toegangswegen naar het parcours geplaatst. Ook zijn er 'zichtbare en onzichtbare maatregelen', zoals extra politieagenten.
Geschreven door

Er komen dit weekend misschien wel honderdduizend mensen uit binnen- en buitenland naar het bloemencorso kijken. De gemeente Zundert neemt al langer veiligheidsmaatregelen rond het bloemencorso. Maar nog nooit zo zichtbaar. Burgemeester Leny Poppe-de Looff vindt dat jammer. "We leven toch wel in een tijd waarin we hier rekening mee moeten houden."

Puur preventief
Een concrete aanleiding is er volgens de burgemeester niet. "Het is puur preventief bedoeld. Zodat we nooit achteraf hoeven zeggen: hadden we nou maar iets gedaan."

Ondertussen gaat het werk aan de corsowagens gewoon door. Het is business as usual in de grote witte tenten, die overal in het buitengebied van Zundert staan. Ook bij buurtschap Tiggelaar, de winnaar van vorig jaar. Martijn Blom is deze dagen 24 uur per dag in de tent. 's Nachts slaapt hij er, zodat inbrekers geen kans hebben. Voor een aanslag is hij niet bang: "Ik voel geen bedreiging en ik maak me er niet druk om. We hebben een prachtig evenement. Daar moet de focus liggen. We moeten niet angstig zijn."

Betonblokken op wegen om te voorkomen dat voertuigen door de mensenmenigte kunnen rijden, stonden er de afgelopen jaren niet. Het corso meldde in juni nog dat betonblokken niet nodig waren. Wel werd toen al gesproken over extra veiligheidsmaatregelen.

Lekker los
Blom kijkt vooral uit naar het feest van komende zondag: "Gewoon iedereen lekker los en de overheid zal zorgen dat we veilig zijn. Er zal geen liter minder bier gedronken worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.