'No Surrender-oprichter Klaas Otto achter moordplan op officier van justitie'

29 augustus 2017 om 12:14
nl
Klaas Otto heeft de opdracht gegeven een aanslag te plegen op een officier van justitie van het Openbaar Ministerie in Breda. Het doelwit was Greetje Bos, de officier van justitie die optreedt in zijn zaak. Dat zeggen welingelichte bronnen tegen het ANP. Een 44-jarige man die de opdracht moest uitvoeren is maandagavond aangehouden door een arrestatieteam op de snelweg A15 in de buurt van Sliedrecht.
Profielfoto van Ron Vorstermans | Willem-Jan Joachems
Geschreven door
Ron Vorstermans | Willem-Jan Joachems

Eerder meldde het Openbaar Ministerie dat de cel van de 'verantwoordelijke gedetineerde' maandagavond is onderzocht. Otto (49) zit vast in gevangenis Torentijd in Middelburg. Het onderzoek naar de dreigende aanslag werd enkele weken geleden gestart onder leiding van het Landelijk Parket.

Klaas Otto
De 44-jarige man zit nog steeds vast en wordt verhoord. Na de arrestatie van de man zijn twee woningen in Sliedrecht en Rotterdam doorzocht. Er is beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en digitale gegevensdragers.

ZIE OOK: Politie blundert: Klaas Otto krijgt tapgesprekken van medegevangenen

No Surrender-oprichter Klaas Otto zit in voorarrest in verband met verschillende strafzaken. Het gaat onder meer om afpersing, bedreiging, witwassen, mishandeling en brandstichting. De rechtszaak is over een paar weken in Breda.

Veiligheidsmaatregelen
Het Landelijk Parket in Rotterdam wil verder niets zeggen over de nieuwe beschuldiging aan het adres van No Surrender-oprichter Klaas Otto. Ook het OM in Breda zwijgt.

ZIE OOK: Bredase officier van Justitie: ‘Brabant is een soort sodom en gomorra'

Over mogelijke veiligheidsmaatregelen rond officier van justitie Bos worden geen mededelingen gedaan, laat een woordvoerder van het OM-weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.