400 euro boete voor loslopende en poepende katten in Tilburg

29 augustus 2017 om 15:58
nl
“Het is niet de bedoeling dat de tuin van de buurman word gebruikt als kattenbak.” Hans Smolders, voorman van de Lijst Smolders in Tilburg, heeft vergaande plannen naar buiten gebracht om de overlast van vooral katten in Tilburg keihard aan te gaan pakken. “Wie zijn kat buiten los laat lopen en ook nog eens laat schijten in bijvoorbeeld de tuin van de buurman, kan rekenen op een afschrikwekkende boete van vierhonderd euro.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Smolders benadrukt dat hij geen kattenhater is, maar benadrukt ook dat loslopende katten voor enorm veel overlast zorgen. “Iedereen kent wel iemand die in zijn tuintje aan het werk was en totaal onverwachts met z’n handen in de kattenstront zat te wroeten.” Smolders wil af van de opvatting dat het alleen honden en hun baasjes zijn die voor overlast zorgen. “Er moet ook een verbod komen op loslopende katten.”

Verbod op loslopende katten
Smolders wil in Tilburg de hondenbelasting afschaffen en die vervangen door een zerotolerancebeleid voor zowel honden als kattenbezitters. In elke Tilburgse wijk wil hij continu twee toezichthouders hebben rondlopen, die honden en katteneigenaren aanspreken op hun gedrag. In totaal gaat het om circa 25 toezichthouders.

“Eigenaren van katten moeten net als de baasjes van honden het dier bij zich gaan houden. Dus niet meer op straat laten ronddwalen met alle overlast van dien. Als ze de kat toch willen laten loslopen moeten ze het dier maar een tuigje om doen, zodat het in de eigen tuin zijn gang kan gaan.”

Veel reacties op plan kattenverbod
Naar eigen zeggen krijgt Smolders heel veel reacties op zijn plan. “Het zijn er echt heel veel en de meeste mensen zijn het eens met me. Nogmaals: het is niet de bedoeling dat de tuin van de buurman word gebruikt als kattenbak. Daarom een totaalverbod op loslopende katten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.