Zeer grote brand bij recyclingbedrijf Son: bluswerkzaamheden gaan hele nacht door - Omroep Brabant

Zeer grote brand bij recyclingbedrijf Son: bluswerkzaamheden gaan hele nacht door

29 augustus 2017 om 18:00 • Aangepast 20 november 2020 om 22:32
nl
Bij Baetsen Recycling op industrieterrein Ekkersrijt in Son is dinsdagavond een zeer grote brand uitgebroken. Er staat zo'n vijfduizend kuub afval in brand. Het blussen gaat nog de hele nacht duren.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De brand woedt buiten op het terrein van het afvalbedrijf bij een buitenopslag. Vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers van de brandweer zijn op locatie om het vuur te blussen. Volgens de brandweer gaat dat nog de hele nacht duren. 

In de omgeving van Eindhoven is de brand goed te zien en te ruiken. Dat laat een bewoner van Achtse Barrier aan Omroep Brabant weten. 

Wachten op privacy instellingen...

Ramen en deuren dicht?
De brandweer adviseert mensen om ramen en deuren gesloten te houden. Maar dat is voornamelijk vanwege de stankoverlast. De verwachting is dat de rookwolken niet gevaarlijk zijn. Mensen die twijfelen over de rookwolken, mogen contact opnemen met de brandweer.

Vaker brand
Het is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt bij het recyclingsbedrijf op industrieterrein Ekkersrijt. Ongeveer een jaar geleden en in 2011 ging er ook al een afvalstapel in vlammen op.

LEES OOK: Zwarte rookpluimen door brand bij afvalwerker Baetsen Recycling in Son

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.