Vrouw overstuur na vondst ontsnapte slang in huis, dier terug bij eigenaresse - Omroep Brabant

Vrouw overstuur na vondst ontsnapte slang in huis, dier terug bij eigenaresse

30 augustus 2017 om 14:24
Foto: Facebookpagina politie Veghel
Foto: Facebookpagina politie Veghel
De vrouw in wiens huis de ontsnapte rattenslang van Angela Kallenbach werd gevonden, is daar dinsdagavond flink van geschrokken. Dat laat een vriend van de vrouw weten die door haar in paniek werd opgebeld.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De Russische rattenslang van Angela ontsnapte maandag uit het terrarium op de zolder. “Ze is heel jong en durft nog niet bij andere slangen in een terrarium. Maandag is ze ontsnapt. Meestal blijven slangen nog wel in de buurt, maar nu is ze op avontuur gegaan” aldus Angela.

Vanaf de zolder wist het diertje naar beneden te kronkelen. “Geen idee hoe ze dat voor elkaar kreeg. Ze is uiteindelijk bij de achterburen naar binnen gekropen. Dat is hemelsbreed vijfhonderd meter, voor zo’n kleine slang een behoorlijke afstand” vertelde de eigenaresse.

Voor de achterbuurvrouw was het bezoek echter verre van prettig, laat een vriend van haar weten. Hij stapte snel in de auto om de vrouw te helpen. “De dierenambulance Eindhoven kon niet helpen omdat het buiten hun gebied viel. In Uden namen ze de telefoon niet op en de politie wist zich er geen raad mee in eerste instantie. Pas toen ik opnieuw terugbelde besloten ze om iemand vrij te maken.”

Moeilijk te vangen
Het vangen van de slang ging volgens de toegesnelde vriend niet zo makkelijk. Met een handschoen probeerde hij de slang te pakken, maar het beestje begon meteen te bijten. “Uiteindelijk deed ik een netje over de kop en toen kroop de slang vanzelf helemaal in het netje. Daarna heb ik de slang pas in een emmer gedaan.”

Hoewel het om een ongevaarlijke slang gaat van ongeveer een halve meter, zat de schrik er bij de achterbuurvrouw goed in. “Ze was zo overstuur dat ik bij haar ben gebleven. Omdat ze niet wist waar de slang vandaan kwam, was ze niet op haar gemak.”

Woensdag bleek het te gaan om de slang van Angela. Zij heeft al 23 jaar slangen. Dat een slang ontsnapt, is volgens haar nooit helemaal te voorkomen. “Hoe goed je ook oplet, het kan altijd gebeuren. Daarom heb ik geen giftige slangen in huis”, vertelde ze woensdagmorgen tegen Omroep Brabant.

Speciale connectie
Samen met haar man heeft Angela negen slangen. In één van de terraria zitten zeventien kleine boa’s die binnenkort worden verkocht. Ze spreekt van een uit de hand gelopen hobby. “Ik voel slangen aan en zij mij. Die connectie is moeilijk uit te leggen. Maar ik heb een boa van ruim twee meter lang en achttien kilo zwaar en die kriebel ik gewoon onder zijn kop.”

Angela snapt dat mensen bang zijn voor de reptielen. Ze geeft daarom regelmatig voorlichting over slangen, op basisscholen bijvoorbeeld. “En dan neem ik mijn slangen gewoon mee.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...