Spaanse dag: salade met inktvis

30 augustus 2017 om 13:05
nl
Tijdens de vakantieweken mag natuurlijk Spanje niet ontbreken. Het land van de paëlla en tapas. Maar niet vandaag want culinair entertainer Peter Kesseler gaat aan de slag met inktvis oftewel pulpo.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Inktvis kan soms wat taai zijn maar Peter geeft ons de tip hoe je zorgt dat de pulpo lekker sappig blijft. Lees dus snel verder.

Dit heb je nodig:

- 1 inktvis
- rode ui
- olijfolie
- peper en zout
- gerookt paprikapoeder
- zoet paprikapoeder
- limoen
- kruidnagel
- laurier
- rode ui
- spaans pepertje

Dit moet je doen:

Zet een pan water op met laurier, kruidnagel, safraan, limoen en de schillen van de rode ui. Maakt je intvis schoon. Snij de kop eraf en zorg dat de inkt ook weg is. Hang de inktvis aan een vleeshaak.

We gaan de intvis nu dompelen in de pan kokend water. Hang je intvis drie tellen in het water, haal hem eruit. Wacht nu drie tellen. Dan gaat de intvis vier tellen in het water en er weer vier tellen uit. Tot slog dompel je de intvis nog vijf tellen onder in het kokende water. Haal hem er weer vijf tellen uit en dan mag je hem 20 tot 25 minuten koken.

Door het dompelen zorg je voor een schrikbeweging bij de inktvis. Hierdoor wordt die niet taai.

Als je intvis dan gaar is, is het tijd om de salade te maken. Snij de rode uien fijn. Zet een pan met een beetje olijfolie op het vuur. Hierin bakken we een fijngesneden Spaans rood pepertje en dit blus je af met limoensap. De inktvis snij je op stukken en die doe je in de pan. Hier doe je dan de twee soorten paprikapoeder bij. Doe er fijngesneden gember bij en wat fijngehakte koriander.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.