Geen nieuwe linksback voor PSV, maar Locadia en Bergwijn blijven

31 augustus 2017 om 22:08 • Aangepast 20 november 2020 om 22:29
nl
PSV is het niet gelukt om een linksback aan te trekken. Anderzijds heeft de Eindhovense topclub wel kunnen voorkomen dat Jürgen Locadia en/of Steven Bergwijn zou vertrekken. Ook trok ze een voormalig Ajax-talent aan, Donyell Malen. Hij komt van de Engelse topclub Arsenal.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Marcel Brands, technisch directeur van PSV, gaf donderdagavond tekst en uitleg, onder meer over het uitblijven van versterking van de linksbackpositie.

Wachten op privacy instellingen...


'Helaas niet het budget om te investeren'
"We hadden een lijstje klaar, maar we hebben de juiste kandidaat niet kunnen aantrekken. Helaas had ik niet het budget om flink te kunnen investeren. Ook bij PSV is het passen en meten, zeker als je een jaar geen Champions League speelt en het dit seizoen zelfs zonder Europees voetbal moet stellen. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om geld te steken in De Herdgang, voor de jeugdopleiding", aldus Brands, die zich wel zal blijven oriënteren om bijvoorbeeld in de winterstop zaken te kunnen doen. Middernacht sluit de zomerse transfermarkt.

Wachten op privacy instellingen...


Streep door Santos en Büttner
PSV was er alles aan gelegen om vandaag nog een vervanger aan te trekken voor Jetro Willems. Voornaamste kandidaat was hiervoor lange tijd Douglas Santos, een linksback van de Duitse Bundesligaclub Hamburger SV.

Toen dat idee (‘plan A’) niet kon worden uitgevoerd, schakelde de leiding van de Eindhovense club over op plan B en plan C. Hiervoor werd ingezet op onder anderen Alexander Büttner, die begin dit jaar zijn rentree maakte bij Vitesse. De Gelderse club wilde hem echter niet laten gaan. Er is ook geprobeerd om Patrick van Aanholt te huren van het Engelse Crystal Palace, vergeefs.

'Elf miljoen voor Locadia'
PSV op zijn beurt, heeft ook nee verkocht. Wolverhampton Wanderers zou elf miljoen euro willen neertellen voor Locadia. PSV liet zich niet vermurwen: de 23-jarige spits kan fluiten naar een contract bij de club, die uitkomt in de op één na hoogste Engelse voetbaldivisie. Locadia is sinds dit seizoen de eerste spits bij PSV. Zijn voorganger, Luuk de Jong, slikte eerder deze week ook een bittere pil. Zijn vertrek naar het Franse Girondins de Bordeaux ging evenmin door.

Er was op het laatste moment, vanuit Italië, ook belangstelling voor Bergwijn, maar die wist PSV eveneens af te wimpelen. Torino wilde tien miljoen uittrekken. En zo bleef bijna alles bij het oude.

Wachten op privacy instellingen...

'PSV titelkandidaat'
Desondanks is Brands vol vertrouwen voor de rest van het seizoen. "Ik denk dat we met deze gretige groep voor het kampioenschap kunnen spelen. Feyenoord heeft in de breedte misschien de sterkste selectie en Ajax heeft ook kwaliteit, maar ik kijk echt uit naar het vervolg van de competitie al zijn er geroutineerde krachten vertrokken.”

“Toch hoop ik echt dat onze fans trots zullen zijn op de aankopen die we eerder hebben gedaan en op de aanstormende jeugd. Ik weet het: ik krijg kritiek als de resultaten tegenvallen en een pluim als het goed gaat, maar dat zal niet anders worden bij een club als PSV. Misschien als ik ooit ben vertrokken dat er dan wordt gezegd dat ik het nog niet zo slecht heb gedaan.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.