Oranje met tien man vernederd door Frankrijk, maar nog niet uitgeschakeld - Omroep Brabant

Oranje met tien man vernederd door Frankrijk, maar nog niet uitgeschakeld

31 augustus 2017 om 22:31
nl
Het Nederlands elftal, waar Vincent Janssen uit Oss in de basis stond, is donderdagavond onder de voet gelopen tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk: 4-0. Binnen een kwartier leidde het thuisland al met 1-0 door een doelpunt Antoine Griezmann. In de 74e minuut maakte Thomas Lemar er knap en meer dan dik verdiend 2-0 van, waarna hij in de 88e minuut ook de 3-0 binnentikte. In de extra tijd bepaalde invaller Kyilan Mbappé de eindstand op 4-0.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Een andere tegenvaller aan Nederlandse zijde was het feit dat oud-PSV'er Kevin Strootman in de 61e minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Dat betekende dus rood, na een overtreding op Griezmann.

Janssen gewisseld
De Franse spits had eerder de eerste gele kaart van deze interland gekregen. Het voortijdig afscheid van Strootman betekende ook het vertrek van Janssen. Hij werd door bondscoach Dick Advocaat naar de kant gehaald om plaats te maken voor Robin van Persie.
[tweet:https://twitter.com/wimdaniels/status/903339638328262657]
[tweet:https://twitter.com/fransbauer_/status/903354100510797824]

De PSV’ers Jeroen Zoet en Marco van Ginkel begonnen in de Franse hoofdstad Parijs op de bank. Nederland was in het Stade de Frances welhaast verplicht te winnen, omdat het in de kwalificatiegroep voor de eindronden van het toernooi in Rusland achterop is geraakt. Maar zelfs bij een zege was Oranje niet gered. Er moeten nog drie speelrondes worden afgewerkt. 
[tweet:https://twitter.com/xdebuisonje/status/903339137343922176]

Manolev 'helpt' Oranje
Geluk bij een ongeluk deze donderdagavond was dat oud-PSV’er Stanlislav Manolev voor Bulgarije scoorde tegen Zweden. Die vreugde was echter van korte duur: na 45 minuten stond het bij deze wedstrijd 2-2. Wanneer er in beide standen geen verandering was gekomen, dan was de achterstand van Nederland op Frankrijk én Zweden nog groter geworden.

In de slotfase kwam Bulgarije echter op 3-2. Dit werd ook de eindstand, waardoor Oranje een sprankje hoop op de tweede plaats in de kwalificatiegroep mag blijven koesteren. De eerstvolgende tegenstander, zondag, is overigens Bulgarije. Advocaat: "Als we er dan niet staan, dan is het over."
 
Janssen verkozen boven Van Persie
De basisplaats van Janssen - bij Tottenham Hotspur meestal wisselspeler - was voor Advocaat overigens van meet af aan een uitgemaakte zaak. Hij zei niet te hebben overwogen Robin van Persie in de basis te zetten. De aanvaller van het Turkse Fenerbahce zit voor het eerst sinds ongeveer twee jaar bij de selectie.

Advocaat: “Van het begin was duidelijk dat Vincent Janssen zou starten. Fysiek heeft hij meer inhoud dan Robin dat op dit moment heeft.” Maar na afloop erkende hij dat ook Janssen te weinig heeft gebracht.
[tweet:https://twitter.com/AndyMarcelissen/status/903350396076388353]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.