RKC zwaait Remco Oversier uit: 'Hij heeft RKC niet alleen gereanimeerd, ook geopereerd'

2 september 2017 om 19:59 • Aangepast 20 november 2020 om 22:27
nl
RKC Waalwijk heeft zaterdagavond afscheid genomen van Remco Oversier. De algemeen directeur stapte eind vorig seizoen op om als technisch directeur aan de slag te gaan bij NEC. Oversier was de man die bij RKC zorgde voor een financieel herstel nadat de club flink in de problemen was gekomen.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Oversier werd in 2013 aangesteld als algemeen directeur van RKC Waalwijk die ook technische zaken in zijn portefeuille had. 

Wachten op privacy instellingen...


Hij kreeg het bij RKC in zijn beginperiode voor de kiezen. De club degradeerde van de eredivisie naar de Jupiler League en zat financieel aan de grond. 

Wachten op privacy instellingen...


Opkrabbelen
Oversier zette met zijn team de schouders eronder en wist RKC te behoeden voor faillissement. Zo was hij de spil in de verkoop van het Mandemakers Stadion aan een commerciële partij. Ook sportief krabbelde RKC weer wat op, na twee dramatisch jaren werd vorig seizoen zelfs de play-offs gehaald.  

Vanwege zijn verdiensten voor de club kreeg Oversier van de club zaterdagavond een gepast afscheid voorafgaand aan het duel RKC-De Graafschap.

Wachten op privacy instellingen...


Hulp
RKC-supporters hadden speciaal voor het afscheid van Oversier een groot spandoek laten maken. Dat doek kon echter door onvoorziene omstandigheden niet op tijd in het stadion zijn.

Fans van De Graafschap schoten te hulp door lakens en verf af te leveren.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.