Western Brimstone van Martin Koolhoven: negen kansen op Gouden Kalf, ook nominatie 'Juf Kiet'

2 september 2017 om 08:31 • Aangepast 20 november 2020 om 22:27
nl
De Nederlands-Amerikaanse film Brimstone van regisseur Martin Koolhoven is genomineerd voor negen Gouden Kalveren. De duistere western maakt kans op de Gouden Kalf in onder meer de categorieën beste scenario, beste regie en beste film.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De film Brimstone is een grimmige thriller in westernstijl die zich afspeelt in de negentiende eeuw. Het leven van Liz en haar gezin komt op het spel te staan wanneer een huiveringwekkende, nieuwe dominee in hun stadje verschijnt.

Wachten op privacy instellingen...


Carice van Houten
In Brimstone spelen sterren als Dakota Fanning, Guy Pearce en Carice van Houten.

LEES OOK: Gouden film voor Martin Koolhoven: Brimstone trekt volle zalen

De film van de regisseur uit Asten werd verkocht aan landen over de hele wereld. Brimstone deed het ook in de Nederlandse bioscopen goed. De film werd in de eerste twee weken al door honderdduizend Nederlanders gezien. Dat is genoeg voor de Gouden Film-status.

Ook 'Juf van Kiet' genomineerd
De nominaties voor de Gouden Kalveren werden bekend gemaakt in Amsterdam. In de categorie ‘Beste lange documentaire’ maakt ‘De kinderen van Juf Kiet’ deel uit van een groep van vijf kanshebbers.

De film gaat over een onderwijzers van basisschool Het Palet in Hapert. Ze geeft er les aan 25 gevluchte kinderen. Eind vorig jaar kreeg de documentaire de status van Kristallen Film: ruim tienduizend mensen hadden de film toen gezien.

 

 


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.