'Oude lullengemeente' Veldhoven blokkeert optreden hardstyle-dj’s: 'Kom op, het is 2017'

3 september 2017 om 15:43 • Aangepast 20 november 2020 om 22:25
nl
Een oude lullengemeente waar de politie nog met paard en wagen rijdt. Dat beeld heeft hardstyle-dj Bob van der Palen uit Veldhoven gekregen nu zijn eigen gemeente een maand van tevoren een optreden van hem blokkeert. "Uit angst en onwetendheid", zegt Van der Palen, beter bekend als B-Front. Hij is er in ieder geval klaar mee. "Veldhoven hoeft niet meer op mij te rekenen."
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Van der Palen zou op 23 september draaien op Cult & Tumult, een jaarlijks evenement in de plaats dat doorgaans inwoners van verschillende leeftijden trekt. Maar na een teleurstellend verlopen editie vorig jaar, toen er op zaterdag vanwege financiële redenen helemaal geen hoofdact was geboekt, wilde de organisatie het nu anders aanpakken.

Trots
Niet zonder trots werden optredens van de Belgische dj Mark With a K en Plug 'N Play van eigen bodem aangekondigd. En vooral als hoogtepunt B-Front, die vorig jaar zelfs de Heineken Music Hall uitverkocht met een eigen dancefeest en wekelijks draait in zalen voor duizenden mensen. "Naar dit optreden keek ik ontzettend uit. Draaien in je hometown, dat is toch speciaal", zegt Van der Palen die de zaterdagavond zou afsluiten met een optreden van een half uur.

Maar de gemeente steekt daar nu een stokje voor. De reden: "Het soort publiek dat de optredens zou trekken en de incidenten die daaruit voort kunnen komen", zegt Van der Palen. "Het staat bol van de vooroordelen. Alsof ik alleen maar gasten in trainingspakken trek die stijf staan van de middelen. Echt niet, het is juist gemoedelijk. Ook de politie gaf geen goedkeuring, werd mij verteld. Maar kom op zeg, het is 2017."

Van der Palen, die meerdere keren van de burgemeester persoonlijk heeft gehoord dat ze in Veldhoven zo trots op hem zijn vanwege zijn succes, heeft er geen goed woord voor over. "Incidenten kun je niet uitsluiten, maar in het verleden zijn ook incidenten geweest zonder dat er hardstyle werd gedraaid." Hij wil er mee zeggen: het ligt niet aan de muziek.

'Met de tijd meegaan'
Piet Stokman van Plug ’N Play is eveneens teleurgesteld. "Het is hier hartstikke leuk om te wonen, maar de gemeente zou met zijn tijd mee moeten gaan." Ook op Facebook wordt met ongeloof gereageerd. "Wat een belachelijke actie zeg! Komt er eindelijk fatsoenlijke muziek, mogen ze niet komen vanwege de overlast?!", valt er te lezen.

De organisatie van Cult & Tumult en de gemeente waren niet bereikbaar voor commentaar.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.