Video

Hondenpoepoorlog in Rijen: balende buurtbewoners bang voor baasjes

3 september 2017 om 16:34
nl
Strontziek worden ze ervan. Bewoners van de Nassaulaan in Rijen hebben een groenstrook voor de deur. Die wordt door veel hondeneigenaren gebruikt als uitlaatplaats. De poep laten ze in veel gevallen liggen. Voor de bewoners is de maat vol.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Tijd voor actie dacht een buurtbewoner die liever anoniem blijft. Hij of zij besloot zondagmorgen in alle vroegte aan alle bomen zakjes op te hangen waarmee de baasjes de poep moeten opruimen.

"Het is hoog tijd dat er iets aan gedaan wordt. Je kunt hier amper fatsoenlijk lopen vanwege de hondenpoep", zegt buurtbewoonster Wendy Zwart. Volgens haar buurvrouw Maureen Kil wil diegene die de zakjes opgehangen heeft niet in de publiciteit uit angst voor bedreigingen van de boosdoeners. En dus lijkt er inmiddels een kleine hondenpoepoorlog gaande aan de Nassaulaan.

Voor het oog van onze verslaggever laten de alles aan hun laars lappende baasjes zich niet zien. De keurige baasjes wel. Zij hebben dan ook niks te verbergen. Ze zijn het eens met de actie. "Opruimen van de poep is een kleine moeite maar een groot plezier. Ik sta vierkant achter de mensen hier in de straat", aldus een vrouw die haar hond uitlaat op het pleintje.

De buurtbewoners vinden het bestrijden van de poepoverlast eigenlijk een taak van de gemeente. Maar die laat het volgens hen steeds afweten. En dus blijven de zakjes blijven de komende tijd nog wel even hangen in de Nassaulaan. Want ze zijn het echt strontbeu.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.