Vincent Janssen over WK-race: 'Niet rekenen, maar doen'

3 september 2017 om 22:31
nl
Vincent Janssen houdt de moed erin. De klus voor Oranje om het WK te halen is ondanks de winst op Bulgarije groter geworden, omdat Zweden met 4-0 won in Wit-Rusland. Toch gelooft de spits van het Engelse Tottenham Hotspur heilig in een goede afloop.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De uit Oss afkomstige Janssen heeft dan ook geen zin in moeilijke rekensommen. "We hebben alles nog in eigen hand", zei hij na de winst in Amsterdam. "We moeten volgende maand twee goede resultaten boeken. Dat weten we, daar gaan we alles aan doen."

Minder doelsaldo
Oranje heeft niet alleen drie punten achterstand op Zweden. Ook het doelsaldo is veel minder (+5 tegen +11). De Scandinaviërs kunnen die cijfers op 7 oktober verder opvijzelen als ze bezoek krijgen van Luxemburg, dat zondag overigens Frankrijk op 0-0 hield.

Oranje speelt 7 oktober in Borisov tegen Wit-Rusland. Drie dagen later treffen de twee concurrenten om de tweede plaats in de groep elkaar in de Amsterdam Arena.

"We hebben deze situatie aan onszelf te danken, daar gaan we ook zelf uit komen", zei Janssen. "Dat vertrouwen leeft binnen onze selectie." De spits baalde wel dat hij tegen Bulgarije droog bleef staan. "Een goaltje was lekker geweest, ik had ook moeten scoren. Maar ze kunnen er niet altijd in vliegen." Bondscoach Dick Advocaat was wel tevreden over zijn midvoor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.