Henny (67) zoekt een vrijer en 1,2 miljoen mensen kijken mee

4 september 2017 om 10:14 • Aangepast 20 november 2020 om 22:24
nl
"Een beetje spannend? Ik kreeg bijna een hartverzakking toen ik mezelf zag", vertelde Henny zondagavond na de eerste uitzending van Hotel Romantiek. Samen met Henny keken nog 1,2 miljoen mensen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Henny kreeg maandagochtend de kijkcijfers en ‘schrok’ ervan. “1.2 miljoen kijkers en dat aantal gaat nog stijgen. De uitzending was nu redelijk laat. De volgende afleveringen zijn vroeger", vertelt Henny.

Ook op social media werd er flink geschreven over het programma. Vooral positief maar toch ook wel negatief. "Laat de meningen maar komen. Ik kan ze wel aan." Volgens Henny worden de deelnemers hier goed in begeleid.

Op de bank
De eerste aflevering heeft ze in haar eentje thuis vanaf de bank gekeken. "Ik was nog niet veel in beeld, maar dat komt later nog wel", vertelt ze lachend. "Ik vind het wel heel leuk hoe de presentatoren met de 'oudjes' omgaan."

Bij het Zwitserse Hotel Romantiek staat de komende weken het woord liefde in hoofdletters op de voorgevel geschreven. In het hotel zijn 24 zestigplussers, twaalf mannen en twaalf vrouwen neergestreken op zoek naar (een nieuwe) liefde. Ad (78) uit Kaatsheuvel en Henny uit Waalre zorgen voor de Brabantse inbreng in het tv-programma.

Wachten op privacy instellingen...


Via allerlei opdrachten en spelletjes proberen Marlijn Weerdenburg en de mannen van Streetlab de deelnemers aan elkaar te koppelen. De eerste aflevering staat in het teken van de kennismaking. De deelnemers leren elkaar beter kennen in een stoeltjeslift onderweg naar de top van een berg of tijdens een racespelletje op de computer.

In de uitzending van Wakker! vertelde Henny maandagochtend over de zoektocht naar de liefde en haar verblijf in hotel Romantiek. Veel mocht ze nog niet zeggen. "Je moet maar gewoon kijken."

Wachten op privacy instellingen...

Tambour-maître
De andere Brabantse deelnemer is Ad. Na het kennismakingsspelletje op de top van de berg weten we dat de 78-jarige Ad zestig jaar lang tambour-maître is geweest bij een drumband of muziekkorps.

Waar Ad bij zijn vroegere hobby het liefst voorop liep, is hij op het gebied van contact maken wat terughoudender. "Ik zal niet snel zelf aanschuiven bij een groep vrouwen. Dat zit niet in me. Het zijn allemaal leuke vrouwen, wie weet zit er wel iemand tussen waarmee het klikt", vertelt Ad in de eerste uitzending.

Hotel Romantiek is de komende vijf zondagavonden te zien op NPO1. De afleveringen beginnen om 21.20 uur.
 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.