Video

Corsowinnaars Schijf maken zich met een flinke kater op om opnieuw te shinen

4 september 2017 om 09:55 • Aangepast 20 november 2020 om 22:24
nl
Uitslapen is er niet bij voor de winnaars van het Zundertse bloemencorso. De vrijwilligers van buurtschap Schijf moesten vroeg uit de veren, want deze maandag moeten ze weer shinen op het veilingterrein in de plaats. "Dat is taai", zegt een van de ontwerpers, "en doet zeer."
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Ze wonnen met hun wagen 'Een vorst op handen gedragen' en een recordaantal van 300 figuranten. En dat leidde tot blijdschap: "Het ultieme wat je kan bereiken. Ik denk niet dat je je beter kan voelen dan op zo'n moment", zegt diezelfde ontwerper.

Maandag stonden er ook weer een flink aantal figuranten klaar, 180 om precies te zijn. En die hadden er duidelijk zin in om nog één keer alle oehs en aahs in ontvangst te nemen. "Dat al die mensen voor je klappen, dat is echt heel erg leuk", is het commentaar van één van de meer jeugdige deelnemers.

Favoriet
Winnaar 'Op handen gedragen' stelt een vorst voor die op handen gedragen wordt door Zundert. De wagen werd al snel door velen genoemd als favoriet en won dus ook. Buurtschap Schijf is de enige deelnemer aan het corso die niet uit Zundert zelf komt. Vorig jaar werden ze derde.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.