Maanden werk in minuten gesloopt: zo komen de corsowagens aan hun einde

5 september 2017 om 11:42 • Aangepast 20 november 2020 om 22:23
nl
Het is een tragisch gezicht, de indrukwekkende wagens van het bloemencorso Zundert die worden gesloopt. Maanden van bloed, zweet, en tranen worden dinsdagochtend en -middag in een paar ogenblikken omgetoverd tot een hoopje feestelijk puin.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

In totaal verdwijnen er dinsdag twintig wagens naar de schroothoop. Eerst worden nog wel alle elektra en andere waardevolle mechanismen uit de wagens gehaald. Vervolgens gaan ze één voor één naar de sloopplek, waar ze door hijskranen en enorme grijpers vakkundig in elkaar gehakt worden.

Wachten op privacy instellingen...


Het hoort erbij
Maar verwacht niet dat de grote sloopoperatie veel sippe gezichten oplevert. Wie je het ook vraagt, het slopen is gewoon routine. "Ja, je werkt er maanden aan. Maar na de twee optochten en een tentoonstelling worden de wagens gesloopt. Dat hoort erbij", is het nuchtere commentaar van bouwer Pascal.

Nog een keer nagenieten van het Corso in Zundert? Check de kleurrijke fotoserie van onze fotograaf.


Ook bouwer Arjen is niet rouwig om het einde van zijn prachtige wagen. Zo'n 400.000 kleurige bloemen zaten eraan en 'kaal weegt hij alleen al 12 ton'. Maar: "Het slopen hoort erbij."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.