Bas uit Bergen op Zoom ziet orkaan Irma op zich afkomen: 'Het dak trilt, het is nu echt eng'

6 september 2017 om 14:02 • Aangepast 20 november 2020 om 22:21
nl
Bas uit Bergen op Zoom beleeft angstige momenten. Hij werkt in de hoofdstad van Sint Maarten waar op dit moment orkaan Irma overheen raast. "We zitten hier met driehonderd mensen in het conferentiecentrum. Het is echt eng nu." Woensdagochtend vertelde Bas nog dat iedereen rustig op de orkaan wachtte. "Maar nu trilt het dak. Heftig..."
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Sint Maarten is zwaar geraakt door orkaan Irma. De orkaan is inmiddels uitgegroeid tot een orkaan in de vijfde en zwaarste categorie, met windsnelheden van van 350 kilometer per uur. Het is de sterkste orkaan die ooit de noordelijke Antillen heeft bereikt.

Bas werkt in een resort op Sint Maarten, waar hij 'banquets- en eventmanager' is. Hij zorgt vandaag dat alle gasten water en eten krijgen. "Het is goed georganiseerd hier met ons team van zestig medewerkers."

Wachten op privacy instellingen...

'Druk op mijn ogen is hoog'
Rond twaalf uur Nederlandse tijd vertelt Bas tegen Omroep Brabant dat het 'nu echt eng is'. Op Sint Maarten is het op dat moment net ochtend. Was hij eerst kalm, nu is Bas bang. "Het dak trilt, de wind waait hard en de druk op mijn ogen is hoog."

Wachten op privacy instellingen...

Geen elektriciteit meer
Het dak gaat op en neer en er is geen elektriciteit meer in het resort, meldt Bas. Op foto's die hij doorstuurt, is te zien dat een deur is gebarricadeerd met een tafel en dat een deel van de wand naar beneden is gekomen.

Wachten op privacy instellingen...

Geen contact meer
De situatie van Bas is op dit moment onduidelijk. Over de gevolgen van de orkaan is rond vier uur 's middags nog niet veel te zeggen. Enkele videobeelden die vrij zijn gekomen laten grote schade zien, maar contact met mensen in het gebied is vrijwel onmogelijk. De stroom is uitgevallen en telefoons werken slecht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.