Video

Fitboy Frans is 78 en organiseert een klim naar de Kilimanjaro

6 september 2017 om 16:41 • Aangepast 20 november 2020 om 22:20
nl
Fitboys en fitgirl: een term die we het laatste jaar vaak horen. Bij een 78-jarige denken we niet gelijk aan een fitboy, maar toch hebben we er een in onze provincie. Frans van Beers uit Boxtel is extreem fit en organiseert een klim naar de Kilimanjaro.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De dag begint meestal rond zes uur 's ochtends voor de topfitte Frans. Bij zijn ochtendritueel horen buikspieroefeningen, een duik in een koud bad in de tuin en ademhalingsoefeningen. Vooral dat laatste is belangrijk bij een tocht naar grote hoogtes.

"Ademhalingsoefeningen doe ik al jaren. De longinhoud wordt hierdoor groter en het is goed voor de longblaasjes. Hoe hoger je komt, hoe minder zuurstof er is in de lucht. De mensen die mee gaan naar de Kilimanjaro wil ik daarom de ademhalingsoefeningen leren."

Wachten op privacy instellingen...

Eerder beklom Frans al de Kilimanjaro, maar bijvoorbeeld ook de Mount Everest. Dit keer organiseert hij zelf de beklimming en wie wil kan met hem mee

Lees ook: 76-jarige Boxtelaar beklimt Kilimanjaro in blote bast

Frans is als 78-jarige fitter dan de gemiddelde dertiger. Wat hem fit houdt? Veel sporten, gezond eten en drinken natuurlijk, maar daarnaast helpt het hebben van een 27-jaar jongere vrouw ook wel een beetje mee. Verder is het belangrijk om 'te doen wat je leuk vindt'. Zo heeft Frans meerdere bedrijfjes en rijdt hij graag motor.

"Ik moet iets hebben waar vuur in zit, iets wat hard vooruit gaat", vertelt hij. Zijn Harley heeft hij daarom ingeruild voor een Honda. "Deze kan 250 kilometer per uur, maar zo hard rij ik meestal niet hoor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.