Opgepakt elftal in jointfabriek Waalwijk weer op vrije voeten

6 september 2017 om 22:48
nl
De tien vrouwen en de man die vorige week werden opgepakt in een jointfabriek in Waalwijk zijn weer vrij. Dit hebben hun advocaten laten weten aan het Brabants Dagblad. Ze vinden dat hun cliënten te lang hebben vastgezeten.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De vrouwen uit Tilburg en Goirle, in de leeftijd van 35 tot en met 54 jaar, zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd. Ze moeten in december voor de politierechter verschijnen.

De bedrijfsleider, een 58-jarige man uit Kaatsheuvel, is als enige voorgeleid. Dit gebeurde dinsdag en ook hij mocht daarna naar huis. Het Openbaar Ministerie (OM) is het er niet mee eens en gaat in beroep. Justitie had de man twee weken langer willen vasthouden in verband met het onderzoek.

Inval politie
De politie viel vorige week woensdag een pand aan de Industrieweg in Waalwijk binnen waar joints werden voorgedraaid en verpakt. De joint waren bestemd voor verkoop in de coffeeshopketen The Grass Company. Het elftal was aan het werk in het gebouw en werd aangehouden.

De advocaten vinden dat de verdachten langer hebben vastgezeten dan gebruikelijk is bij dit soort zaken. “Er is niet geheimzinnig gedaan, meteen is beaamd dat er joints gemaakt werden voor de verkoop”, zegt raadsman Rob Milo tegen de krant.

De politie meldde na de inval dat er tussen de 20 en 30 kilo hennep en hasj in beslag is genomen. Volgens Milo gaat het om andere aantallen. Hij heeft het over 5539 gram hasj en 1990 joints. Dat zou neerkomen op zes kilo.

Geen reactie OM
Het Openbaar Ministerie wil volgens het Brabants Dagblad niet op de kwestie reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.